Grønlands Flora
Når Grønland bliver nævnt, tænker de fleste en stor bunke is oppe nord på, på trods af navnet. Men i virkeligheden er Grønland grønnere end man tror. Med over 2000 forskellige plante og svampearter, har Grønland en større diversitet end man går og tror. Da Grønland er så stort et land, ligger det i to forskellige plantebælter. Nord for polarcirklen lever der næsten ingen planter, kun få vandplanter, da vandet er 0 grader over det hele. I det sydlige Grønland derimod, vokser planter som på andre tundraer. Der er forskellige mosser, blomster, græsser og buske.
Kartofler på Grønland
Når vi planter kartofler i Danmark, skal vi vente med at plante på samme mark igen før nogle år efter. Der kommer svampe som vil gøre kartoflerne syge og uspiselige for os. På Grønland derimod kan man bare blive ved med at dyrke kartofler i den samme sparsomme jord år efter år efter år. Det skyldes nogle bakterier som lever i jorden. De æder kartoffelsvampene i stor stil og gør det muligt at plante kartofler året rundt. Det blev opdaget af nogle danskere, som var på Grønland nogle år tilbage. De har så forsket i det og fundet ud af at det er en hel speciel bakterie, som kan holde alle svampearter væk fra kartoflerne.
Hårdføre Planter
Planterne i Arktis skal overleve korte kolde somre og lange mørke vintre. Det klarer de ved hjælp af akklimatisering. Akklimatisering er en proces hvor cellerne i planten udskiller deres vand ud for cellevæggen, da de ikke vil overleve at få frosset deres cellekerner ned. Processen sker ved hjælp af nogle osmotiske stoffer uden for cellevæggen, der "hiver" vandet ud. Normalt tager denne proces længere tid, men på grund af det kolde klima har de arktiske planter i gennem flere årtusinder lært at gøre det hurtigere end normalt.
Udover den kemiske tilpasning har de arktiske planter også ændret sig rent fysisk. Modsat mange andre planter kloden rundt, som overvintrer under jorden eller på selve jorden, udnytter de arktiske planter sneens isolationsevne og ligger derfor lidt over jordoverfladen. De mange hår og indrullet blade mindsker væsketabet om sommeren når CO2 indtages gennem spalteåbningerne. Når sneen smelter dækker de mange soloptagende blade jordbunden og isolerer luften under. Det skaber et mikroklima hvor insekter og andre smådyr kan leve af planter og deres beskyttelse mod kulden. Insekterne hjælper også planterne med at bestøve hinanden og sikre deres arts overlevelse i det arktiske klima.